Subaru berättar mer om elsuven Solterra

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 nov 2021

Förra veckan fick vi veta fler detaljer kring Toyotas kommande elsuv bZ4X. Den delar mycket teknik med Subarus modell Solterra då de båda tillverkarna har gått samman under mottot ”Låt oss inleda en vänskaplig rivalitet” i utvecklingen av elbilar.

Hittills har vi endast fått några bilder på Solterra. Men nu släpper även Subaru mer information med tekniska detaljer kring modellen. Som väntat känns det mesta igen från Toyota bZ4X, både på utsidan och under karossen. Subaru Solterra har däremot en något annorlunda grill och andra strålkastare.

Subarus elsuv får ett batteripaket på 71,4 kWh och erbjuds med antingen framhjulsdrift och 204 hästkrafter eller fyrhjulsdrift från två elmotorer som då ger bilen en total effekt på 218 hästkrafter. Räckvidden för den framhjulsdrivna versionen anges vara 53 mil och väljer du fyrhjulsdrift sjunker den till 46 mil.

Toyota har endast angett en räckvidd på 45 mil för sin elsuv, men det ser alltså ut som att Subaru Solterra kommer kunna ta sig något längre på en laddning.

När det kommer till själva laddningen nämnde Subaru inga detaljer. Förmodligen kommer Solterra precis som bZ4X kunna ladda med 150 kW.

Rattens låga placering med instrumenteringen ovanför känns igen från Toyota bZ4X och ska enligt Subaru bidra till en ”rymlig interiör atmosfär”.

Priser har ännu inte meddelats och bilen har officiell premiär på Los Angeles Auto Show nästa vecka.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: