Annons:

Rekordförsäljning av elbilar – här är bilen som dominerar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

1 okt 2024

Månadsrapporterna över nybilsregistreringen har hittills i år visat på sjunkande siffror. Men i september var det något mer positiva siffror, vilket får branschorganisationen Mobolity Sweden att justera upp prognos för det totala antalet bilar under 2024 från 240.000 till 255.000.

Av de totalt 25.725 personbilar som registrerades i september stod helt eldrivna modeller för 45 procent. Det är med råge den högsta siffran för i år och en högre andel än i september förra året. I antal innebär det däremot knappt 1.000 färre registrerade elbilar jämfört med samma månad förra året. Totalt registrerades det in 11.535 elbilar i september och totalt har det hittills i år registrerats in 65.845 elbilar. Vilket är en minskning med 19 procent jämfört med samma tidsperiod förra året.

Lyfter vi ut de enskilda modellerna är det tydligt att Tesla har ett starkt grepp om den svenska elbilsmarknaden. Av de 11.535 elbilarna i september stod Tesla Model Y för 4.125 exemplar och Tesla Model 3 för 643 exemplar. Var fjärde elbil som i september var därmed en Tesla. I september införde Tesla en kampanj med noll procent ränta vid lån till en Model Y. Något som ser ut att ha fått fart på försäljningen och erbjudandet ska fortsätta att gälla fram tills årsskiftet.

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: