300 första exemplaren av Volta Zero redan sålda

Carl Undéhn

Carl Undéhn

26 jan 2023

Knappt 9,5 meter lång, en räckvidd på 20 mil och planerad i tre versioner på mellan 7,5 och 16 ton är den eldrivna lastbilen Volta Zero främst tänkt för urbana leveranser i stadsmiljö.

Tillverkningen av Volta Zero från svensk-brittiska Volta Trucks är redan i gång. Ännu handlar det om prototyper. Men under årets andra kvartal ska serietillverkningen komma i gång hos kontraktstillverkaren Steyr i Österrike.

Volta Trucks meddelar nu också att de fått in beställningar på de 300 första lastbilarna som då kommer tillverkas. Med det får företaget också in 85 miljoner Euro, eller 890 000 miljoner kronor, från försäljningen.

– Detta innebär att en betydande del av vårt produktionsmål för 2023 har uppnåtts redan innan kunderna har testat fordonen i en pilotfas, säger Volta Trucks vd Essa Al-Saleh som beskriver det som en ”stark start” på 2023.

Vilka kunderna är nämns inte. Men redan 2021 året lade bland andra logistikjätten DB Schenker en beställning på 1 470 exemplar av deras eldrivna lastbil Volta Zero.

Först ut att börja tillverkas är 16-tonsversionen. Det är också den versionen som DB Schenker beställt för att transportera varor från centrala lager till fördelningscenter.

Räknas de övriga versionerna samman har Volta Trucks hittills fått in 6 500 förbeställningar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: