50 eldrivna transportbilar från Maxus till Stockholm

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 okt 2021

Stockholm stad vill öka antalet utsläppsfria transporter och genom Elektrifieringspakten, där också Scania, Volkswagen och elbolaget Ellevio ingår, vill Stockholm bli världsledande på området.

Ett välkommet inslag är då att företaget L&T som erbjuder fastighetsservice nu meddelar att de köper in 50 eldrivna transportbilar till sin verksamhet där.

– Vår affärsmodell syftar till att bidra till en cirkulär ekonomi och då är det extra viktigt med ett hållbarhetstänk i hela värdekedjan. Att köpa 50 nya eltransportbilar på ett bräde blir ett sätt att agera här och nu istället för att vänta till 2025, sa Erik Sundström somär vd för L&T när bilarna levererades.

Det handlar om femtio exemplar av modellen E-Deliver 3 från Maxus, ett dotterbolag till statliga kinesiska biljätten SAIC. E-Deliver finns med ett batteripaket på antingen 35 eller 52,5 kWh och har en räckvidd på upp till 34 mil. Bilen kan lasta upp till ett ton, får dra släp på 1,2 ton och erbjuds i två längdversioner för att kunna lasta 4,8 eller 6,3 kubikmeter.

Maxus har flera eldrivna transportbilar samt den sjusitsiga familjebussen MPV som bygger på E-Deliver 3 i sitt utbud, men är ännu ett ganska okänt märke i Sverige.

I Norge har Maxus funnits sedan 2018 och används bland annat av norska posten.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: