”5k+” – ny milstolpe för Teslas Supercharger

Carl Undéhn

Carl Undéhn

2 maj 2023

Vid sidan av kraftigt ökade leveranser av bilar har Tesla de senaste åren även lagt i en högre växel i utbyggnaden av sitt nätverk av snabbladdare Superchargers. 2021 lanserades en plan om att tredubbla antalet Superchargers fram till 2023.

Nu markeras en ny milstolpe när Tesla meddelar att antalet Superchargerstationer nu uppgår till över 5 000 stycken globalt. Exakt hur måmga snabbladdare det innebär totalt framgår inte. Men vid årsskiftet meddelade Tesla att det fanns 40 000 Superchargers globalt, en siffra som växte till 45 000 i april i år.

Antalet laddare varierar mellan de olika stationerna. Genomsnittet är tio stycken, men även där har Tesla den senaste tiden satsat på allt större stationer.

Utmed E4 vid Mantorp öppnades nyligen Sveriges största Superchargerstation med 40 snabbladdare. Totalt har Tesla nu 71 stationer i Sverige med 946 Superchargers i Sverige.

Hösten 2021 började Tesla även tillåta andra märken att ladda vid vissa Superchargerstationer. I Sverige är det enligt Tesla möjligt vid 80 procent av alla Superchargers i Sverige.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!