Audi e-tron 55 quattro får längre räckvidd med uppdatering

Carl Undéhn

Carl Undéhn

28 okt 2021

Elsuven e-tron var Audis första elbil och har nu hängt med sedan 2018. Nästa år sägs det att den ska få en rejäl uppdatering med ny front och ett större batteri.

Tillsammans med förbättringar av den elektriska drivlinan ryktas räckvidden förlängas från dagens 44 mil till omkring 60 mil.

Men redan nu kan e-tron 55 quattro från modellåren 2019 och 2020 ta det av en uppdatering som förbättrar räckvidden i alla fall lite. 2 mil mer lovar Audi och förbättringen sker bland annat genom att höja nettokapaciteten hos batteripaketet från 83,6 kWh till 86 kWh.

Även kylningen av batteriet och ändringar i styrningen av den främre elmotor bidrar enligt Audi till den förbättrade räckvidden. Efter uppdateringen driven bilen främst på bakaxeln vid normal körning för att spara energi.

Uppdateringen är gratis, men till skillnad från nyare modeller från både Audi och andra tillverkare har originalet e-tron däremot ingen möjlighet att ta emot uppdateringar over the air. Den som vill förbättra sin räckvidd måste alltså åka in till en Audi service och få mjukvaran installerad på plats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: