Audi satsar på 800 volt – och därmed ultrasnabb laddning

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

13 feb 2017

När Audi släpper sin elsuv nästa år handlar det om en bil med imponerande specifikationer. Den får inte bara lång räckvidd, utan kommer också att bygga på Porsches 800-voltsteknik som möjliggör ultrasnabb laddning – mer än dubbelt så snabb som Teslas supersnabbladdning.

Bilen blir något större än Q5 och räckvidden blir ”över 500 kilometer”, skriver Autocar. Audis försäljningschef Dietmar Voggenreiter säger till det brittiska motormagasinet att det är det som krävs för att kunna locka bilköparna.

– Det måste vara möjligt att köra 400 till 500 kilometer och det måste finnas infrastruktur för snabbladning. Båda kommer 2018. Batterierna har tillräcklig energidensitet och det finns bra laddinfrastruktur i Europa, USA och Asien.

Voggenreiter bekräftar också att man kommer att använda sig av 800 voltssystemet utvecklat av systerföretaget Porsche för Mission-E. Tekniken möjliggör laddning till 80 procent på en kvart – och det är definitivt något som är välkommet, konstaterar tidningen Elbilen. Läs mer om de senaste laddningsnyheterna och bilar med ok batteristorlek, men slö laddning i det nya numret som kommer i dagarna.

Planer på 350 kW-laddning längs europeiska vägar

Porsche bekräftar att Mission-E blir av

Elon Musk jämför 350 kW-laddning med en leksak

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: