Audi visar upp e-tron GT

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

16 mar 2018

Audi utvecklar en ny eldriven sportbil. Produktionsstart för e-tron GT är satt till 2020 och modellen ska tillverkas på samma fabrik som i dag producerar R8.

Utvecklingen sker i samarbete med Porsche, då Volkswagengruppen vill utnyttja synergierna i koncernen.

Att bilen visades upp på Audis årliga presskonferens i stället för under förra veckans bilsalong i Genève är inte så konstigt, Dels visade de upp e-tron Quattro på mässan, dels visade konkurrenterna upp sina nya elbilsmodeller. Läs om alla nyheter från bilsalongen i det kommande numret av Elbilen. Beställ din prenumeration här.

Företaget utlovar dessutom flera andra eldrivna prestandamodeller. När de kommer är okänt, men till 2025 ska Audi i alla fall lansera omkring 20 laddbara modeller, varav hälften helt eldrivna. I den framtida strategin finns även bränslecellsbilar som lanseras 2020.

Företaget har dessutom meddelat att de börjar ta upp svenska beställningar på e-tron Quattro måndag den 19 mars. Depositionsavgiften, som är på 20 000 kronor, är återbetalningsbar om man skulle ångra sig. Hur mycket bilen kommer att kosta i Sverige är inte känt, men som Elbilen rapporterade på torsdagen blir priset i Tyskland 80 000 euro, motsvarande omkring 800 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!