Även ë-Berlingo kommer som familjebil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

25 feb 2021

PSA-koncernen har den senaste tiden växelvis släppt mer eller mindre likartade versioner av transportbilar med eldrift under märkena Opel och Citroën.

Gemensamt för dem alla är att de är byggda på koncernens plattform e-CMP och har därmed samma drivlina.

Nyligen visades Combo-e Life upp, en familjeversion av Opels eldrivna transportbil Combo-e Cargo, med plats för upp till sju personer.

Nu är det dags för koncernsyskonet Citroën att följa efter. Tidigare i år presenterades modellen ë-Berlingo, en transportbil med ett batteri på 50 kWh, 27,5 mils räckvidd och möjlighet att lasta upp till 800 kilo.

Nu visar Citroën samma bil, fast med plats för mellan fem till sju personer istället för varor.

Namnet förblir detsamma som i versionen för varutransporter och det gäller även drivlina och batteri.

Men räckvidden har utökats med en halv kilometer jämfört med versionen för varutransporter och ska enligt Citroën vara 28 mil enligt WLTP.

Elmotorn har en effekt på 134 hk som driver framhjulen och toppfarten anges till 135 km/h. Batteriet är vätskekylt och kan snabbladdas till 80 procents kapacitet på en halvtimme med 100 kW.

Precis som Opels Combo-e Life och skåpbilsversionerna från Opel och Citroën kommer också familjeversionen av ë-Berlingo i två storlekar med en längd på 4,40 eller 4,75 meter.

Under utvecklingen av ë-Berlingo har Citroën – och Opel – lagt vikt vid att kunna erbjuda ett stort lastutrymme, oavsett om bilen ska transportera paket eller en familj. Batteriet är därför placerat under stolarna och påverkar inte bagaget. Beroende på version ryms det mellan 775 och 1050 liter, så länge bilen är utrustad med platser för fem passagerare. Som sjusitsig version måste en del av bagageutrymmet offras. Dessutom kan ë-Berlingo även utrustas med dragkrok för ett släp på upp till 750 kilo.

Trots relativt kort räckvidd är ë-Berlingo precis som Opel Combo-e Life intressanta alternativ för familjer stort behov av plats och mindre behov av lång räckvidd i vardagen.

Svenska priser och lanseringsdatum har ännu inte släppts.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!