Även ID.3 kommer som prestandaversionen GTX

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 sep 2021

Volkswagen har inte sagt det rakt ut officiellt. Men att deras nya beteckning för eldrivna prestandabilar, GTX, är något som ska komma till alla modeller i ID-familjen blir alltmer tydligt.

Och nu bekräftar Volkswagenchefen Ralf Brandstätter att vi även kommer få se en ID.3 GTX. Redan i maj visade han upp konceptet ID.X på sitt LinkedIn-konto som var en specialbyggd ID.3 med fyrhjulsdrift och drivlina från ID.4 GTX.

Det mindre formatet hos ID.3 gjorde också att effekten steg. Istället för de 299 hästkrafter som ID.4 GTX bjuder på kunde ID.X stoltsera med 333 hästkrafter.

Ralf Brandstätter skrev att ID.X klarar 0–100 på 5,3 sekunder, men var också tydlig med att det inte handlade om en bil som var tänkt att serietillverkas.

Uppenbarligen har de ändrat uppfattning om den saken. Om den serietillverkade versionen av ID.3 GTX kommer kunna mäta sig med specifikationerna i ID.X är däremot oklart. I en intervju med brittiska magasinet Autocar säger Ralf Brandstätter att prestandaversionen av ID.3 ska erbjudas med flera olika batteristorlekar, till skillnad från ID.4 GTX som endast erbjuds med det större batteriet på 82 kWh.

Kanske kommer ID.3 även att lanseras i en ännu mer sportig version. I intervjun med Autocar säger Ralf Brandstätter att det även ska komma något med R-emblem i framtiden.

När den eller ID.3 GTX är tänkt att lanseras fick vi däremot inte veta.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: