Batteribyten ska ge NIO fördel i taxibranschen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 maj 2024

NIO är idag ensamma på marknaden med sin teknik för att byta batteri som alternativ till att ladda. På fyra minuter går det att få ett nytt batteri laddat till 90 procent, automatiskt monterat vid en av företagets Power Swap Station. Än så länge finns det åtta stationer för det från Stockholm och nedåt i landet. Det gäller alltså att köra sträckor där det finns för att kunna dra nytta av möjligheten.

Taxibilar är en bransch där NIO ser sina batteribyten som en konkurrensfördel gentemot andra biltillverkare. Sedan tidigare erbjuder NIO sin sedan ET7 till Taxi Stockholm och nu utökas det till företaget Cabonline, där varumärken som TaxiKurir, Sverigetaxi och TOPCAB ingår.

– Detta samarbete med NIO är ett viktigt steg i hållbarhetsutvecklingen för Cabonline och för taxibranschen i stort. Genom att integrera NIO:s innovativa batteribytesteknik i vår verksamhet, erbjuder vi inte bara en snabbare och mer effektiv lösning för våra förare – vi tar ett ytterligare steg framåt mot en mer hållbar framtid, säger Ulf Samell som är hållbarhetschef på Cabonline Group.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!