Bekräftat: ID.Buzz kommer som campingbussen ID.California

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 dec 2021

När prototypen av ID.Buzz visades upp 2017 var det som en eldriven buss med tydlig inspiration av Volkswagens klassiska minibuss T1. Komplett med surfbräda på taket och i en stark gul färg väckte den hopp hos många om eldriven campingsemester med retrokänsla.

Med tiden har konceptet skalats ned och bilder på mer eller mindre maskerade testfordon pekar på att ID.Buzz alltmer närmat sig dagens Multivan i utseende.

Det har väckt en del besvikelse. Men nu kommer i alla fall Volkswagen med en bekräftelse som borde glädja alla som övernattar i naturen.

ID.Buzz ska komma som campingbuss och får då namnet ID.California. Stolarna får då göra plats för säng med plats för två personer och ett litet campingkök. Och trots att vi vant oss vid att elbilar ofta bjuder på större möjligheter till goda innerutrymmen uppges den eldrivna campingbussen ha något mindre plats än dagens VW California.

Campingsugna måste också vänta ett tag. Till skillnad från person- och transportversionen av ID.Buzz som lanseras nästa år ska ID.California börja byggas först 2025.  

– En ID.California byggd på ID.Buzz kommer förena den växande trenden med mobila fritidsaktivteter och hållbar, koldioxidneutral rörlighet, lovade Carsten Intra som är chef för Volkswagens transportbilsdivision.

Hur långt ut i naturen det kommer gå att ta sig med en ID.California nämndes inte. ID.Buzz förväntas få en räckvidd på upp till 55 mil, men batteristorlek och drivlina har ännu inte bekräftats.  

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: