Berlingo kan fås utan avgasrör

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

22 mar 2017

Citroën lanserar en eldriven variant av sin lilla transportbil Berlingo. Modellen, som heter E-Berlingo, börjar säljas redan i maj. Räckvidden är visserligen inte särskilt imponerande, men det går åtminstone att få en snabbladdare som tillval.

De två batteripaketen med en kapacitet på 22,5 kilowattimmar räcker officiellt till 170 kilometers körning, men eftersom vi talar om testcykeln NEDC handlar det i verkliga livet om 120 kilometer. Detta är mer än nog, menar den franska biltillverkaren som konstaterar att de flesta inte kör mer än 100 kilometer om dagen.

Den som planerar att köra längre än så har möjligheten att få ytterligare en lucka som döljer en laddkontakt. Den fixar 50 procents laddning på 15 minuter och 80 procent på en halvtimme.

Interiören är lika praktisk som den alltid har varit. Bilen kan svälja upp till fem personer, men baksätet går att ta bort, något som ökar lastvolymen från 675 liter till tre kubikmeter. Golvet är dessutom plant, vilket innebär att risken för dödvolym minimeras.

Peugeot lanserar eldriven miniskåpbil

 

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: