Beskedet: ingen uppdatering av Tesla Model Y i år

Carl Undéhn

Carl Undéhn

10 jun 2024

Tesla Model 3 fick förra hösten en facelift. Främst en optisk sådan, där bland annat blinkersspaken ersattes med knappar på ratten och nya ljuddämpande material för mindre vägbrus. Vissa förändringar skedde även i drivlinan då räckvidden ökade något.

Efter det har det ryktats om att även Model Y ska få sig en uppdatering. Något som kanske fått en och annan spekulerande kund att vänta med att beställa en bil. Men nu meddelar Teslas chef Elon Musk att det i alla fall i år inte kommer någon uppdatering av Model Y. “Ingen ”uppdatering” av Model Y kommer ut i år”, skriver han på plattformen X och lägger till: “Jag bör påpeka att Tesla kontinuerligt förbättrar sina bilar, så även en bil som är 6 månader nyare kommer att vara lite bättre”.

Tesla Model Y var den mest sålda bilmodellen både i Sverige och globalt förra året. De senaste tiden har Model Y tappat en del fart på marknaden. Samtidigt kommer allt fler konkurrenter, inte minst från kinesiska tillverkare som då även konkurrerar med lägre pris. För att öka efterfrågan har Tesla lanserat erbjudande för Model Y på flera marknader.

Här i Sverige erbjuds just nu till exempel finansiering med 0,74 procents ränta och 5.000 kilometer gratis laddning vid nätverket Superchargers. På andra håll erbjuds ännu fler kilometer med gratis laddning och i Tyskland har Tesla precis infört en egen klimatbomus som sänker priset med 6.000 euro, eller 68.000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!