Bilder visar – Tesla testar uppdaterad version av Model Y

Carl Undéhn

Carl Undéhn

8 jul 2024

Efter att Tesla Model 3 uppdaterades förra året har det naturliga steget varit att även tekniskt besläktade Model Y ska få sig en face lift. Men att någon sådan inte kommer i år har Teslas chef Elon Musk meddelat på X. Vilket så klart inte betyder samma sak som att Tesla inte arbetar på en uppdatering, som då väntas komma nästa år.

Nu har det också dykt upp bilder på vad som uppges vara nya Model Y vid tester i Kalifornien. Versionen kallas ofta för Model Y Juniper och en inte alltför vild gissning är att också den kommer då en delvis omarbetad kaross. Motorhuven och bakpartiet på bilen som bilderna visar är maskerad, något som tyder på att vi kan räkna med en del förändringar där.

När Model 3 uppdaterades blev den tystare på insidan och fick en ännu mer avskalad interiör. Mest uppmärksamhet fick det faktum att blinkersspaken ersattes med knappar på ratten. Om det även kommer till Model Y Juniper har ännu inte bekräftats. Inte heller om det sker några ändringar hos drivlinan, men med ändringar i karossen kan luftmotståndet sänkas för något längre räckvidd även med bibehållen teknik.

Tesla Model Y var förra året både Sveriges och världens mest sålda bilmodell. I juni var Model Y återigen på topp som den mest registrerade bilmodellen i Sverige, men Teslas suv är på väg att ställas inför allt tuffare konkurrens från flera märken som lanserar liknande modeller.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!