BMWs eDrive zone expanderar till Storbritanien

Sigvard Dackevall

Sigvard Dackevall

5 okt 2020

Enligt ett pressmeddelande lanserar nu BMW sin teknologi, eDrive zon, utanför Tyskland för första gången. Enligt BMW kommer eDrive zonen att garantera att plugin hybrider förblir klimatneutrala inuti zonen. Zonerna har för närvarande lanserats i Birmingham och i London, men fler städer i Storbritannien väntar.

BMWs eDrive zon lanserades för första gången i Tyskland förgående året. Nu är eDrive zonerna rikstäckande i Tyskland och lanseringen i Storbritannien markerar första gången som BMW expanderar utanför Tyskland.

Tekniken bakom eDrive zonen är enkel. Då fordonet åker in i en eDrive zon triggas automatiskt ett byte till eldrift, för att säkerställa att fordonet förblir utsläppsfritt under vistelsen inuti zonen. BMW skriver även att teknologin är unik i bilindustrin och att om föraren matar in en slutdestination kommer bilens system att garantera en låg energiförbrukning under färden inuti zonen.

BMW menar på att plugin hybrider är det bästa av två världar. Det ger kunderna räckvidden av den fossila driften samtidigt som det ger möjlighet till utsläppsfri stadskörning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!