Brabus visar egen version av Smart #1 Brabus

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 jul 2024

Smart #1 fanns redan från början i ett Brabus-utförande. Det handlar då om toppversionen med fyrhjulsdrift, 428 hästkrafter och ett vridmoment på 543 Nm. Toppfarten är 180 km/h och 0-100 km/h avklarat på 3,9 sekunder.

Lite förvirrande är det då att tuningfirman Brabus nu släpper ett eget kit för just Smart #1. Drivlinan är samma som hos den tidigare toppversionen av Smart #1. Men Brabus har ändrat en del på chassit och ger nu bilen en ny och sportigare kostym. Med det vill den tyska tuningfirman ge bilen vad de beskriver som en ännu mer exklusiv och extraordinär “wow-effekt”. För det har Brabus tagit fram nya fälgar på 19 eller 21 tum och ställt bilen på Brabus sportfjädring som sänker Smart #1 med 35 millimeter.

Karossen går nästan helt i svart och har fått nya detaljer tillverkade i polyuretan (PUR). Baktill hittas en ny takspoiler som ska bidra med optimal aerodynamisk balans. Även i fronten hittas en ny spoiler tillsammans med två winglets och luftintag på sidorna som ska minska lyftkraften på framaxeln när det går undan på vägen.

På insidan hittas pedaler tillverkade i aluminium, belyst Brabus-logotyp i dörrlisten och naturligtvis inslag av röda sömmar i klädseln för den rätta sportiga känslan. Brabus skriver ingenting om räckvidden ändras. Men med samma batteri på 66 kWh som hos den tidigare Brabus-versionen kan vi räkna med 40 mils räckvidd.

Vad kalaset går loss på har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!