BYD bekräftar lansering av tre modeller från start – planer på tillverkning i Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

29 aug 2022

I oktober börjar Hedin Bil sälja elbilar från kinesiska BYD i Sverige. Vid en presskonferens i Nederländerna kom det fram att BYD planerar att lansera tre modeller när märket nu kommer till fler marknader i Europa än Norge, där BYD redan säljer elsuven Tang.

Hedin Bil kunde inte bekräfta uppgifter när Elbilen frågade. Inte heller priser är något som ännu kan meddelas. Men nu står det klart att det blir elsuven Tang, sedanen Han och den mindre elsuven Atto 3 som ska börja säljas från start i höst.

BYD HAN

Genom att lansera hela tre modeller på en gång visar BYD att de menar allvar med lanseringen i Sverige och Europa. I en intervju med brittiska Autocar säger märkets biträdande chef i Europa, Brian Yang, att de har ”seriösa planer” även på tillverkning i Europa.

– Vi har ingen fast plan. Vi har precis börjat lära oss, att verkligen förstå våra kunders övertygelser, och om allt går bra och vi bygger upp alla grunder och strukturer här, kan det leda till en viss lokalisering, säger han.

Han säger också att BYD med de tre modellerna hoppas kunna ta marknadsandelar från Tesla i Europa.

Även om märket ännu är ganska okänt här är BYD en av världens största tillverkare av elbilar.

Tidigare i år rapporterades också att BYD nu tillverkade fler elbilar än Tesla. Men i siffrorna på 614 000 levererade elbilar under årets första sex månader ingick även laddhybrider.

Plockas de rena elbilarna ut landade siffran på 323 000.

Också det en hel del elbilar. Men inte fler än Tesla som under samma tidsperiod levererade 564 000 elbilar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!