Casper blir Hyundais genväg till en billig elbil för Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 jan 2024

Även Hyundai vill erbjuda en mindre elbil med lägre prislapp för den europeiska marknaden. För att snabba på det ser den koreanska tillverkaren nu ut att ta en liten genväg genom att elektrifiera en redan befintlig modell. Nämligen Casper, en 3,6 meter lång kompaktsuv som säljs på hemmamarknaden Sydkorea sedan 2021.

Men nu har det dykt upp bilder som uppges visa tester av Hyundai Casper från Japan, där en eldriven version av modellen ska vara under utveckling. Ändå är det den europeiska marknaden som är slutdestination för modellen där den väntas bli Hyundais svar på de mindre och billigare elbilarna som flera tillverkare här är på väg att lansera. Eldrivna Casper väntas komma hit under 2024 och Hyundai ser då ut att vilja konkurrera med ett lågt pris.

Franska tidningen Auto Moto har talat med chefen för Hyundai Frankrike, Lionel French Keogh (han heter verkligen ”French”), och räknar med ett pris kring 20.000 euro, omkring 220.000 kronor. Enligt tidningen talas det att eldrivna Casper ska bli mer ”mångsidig” än Dacia Spring, som för tillfället är Europas billigaste elbil. Något som tolkas både som att Casper ska konkurrera mot Spring vad gäller pris och samtidigt få längre räckvidd än de 23 mil som Dacias elbil tar sig på en laddning.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!