Chefredaktören på gott humör efter att ha provkört Model 3

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

4 jan 2018

Hallå där, chefredaktör Fredrik Sandberg. Varför ler du som en fåne? Den där semesterbilden du skickade är ju full av moln!

– Du har kanske semester… Jag har provkört Tesla Model 3. Det går inte att ha ett annat ansiktsuttryck om man är en av de första som har fått möjlighet att köra bilen.

Men vadå… Bilen är ju inte direkt unik. Det finns ju hundratusentals förbeställningar…

– Visst, men Tesla ligger efter i lanseringen. Bara 1 500 bilar lämnade fabriken förra kvartalet, men nu har de första kunderna som inte är knutna till företaget fått bilarna. Och tack vare det extremt generösa Santa Cruz-paret Adrian och Amber, som beställde bilen på lanseringsdagen, har vi fått provköra den.

Hur är den då?

– Överraskande på många sätt. Den är mindre än du tror, men ändå rymligare än vad den ser ut att vara. Bilen är väldigt minimalistisk vilket paradoxalt nog gör den till mer bil.

Det låter motsägelsefullt.

– Bilen är vad man brukar kalla en game changer.

Är det en Iphone på hjul?

– Ja och nej. Det är snarare en Ikea-möbel, en BMW och en Iphone i ett. Det är tajt, tajt, tajt. Mycket mer sportig än Model S.

Så man ska stå kvar i kön om man har bokat bilen?

– Definitivt. Det är en fantastisk bil på många sätt.

Men vadå, åkte du till USA bara  för att testa Model 3?

– Nej, nästa stopp är Las Vegas och världens största teknikmässa CES, där vi bland annat ska få se Henrik Fiskers nya elbil, och även hans solid state-batterier som han lovar ska förändra världen.

Läs om hela provkörningen och rapporten från CES i nästa nummer av tidningen Elbilen.

Missa inget nummer –  prenumerera här.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: