Tidningen Elbilens chefredaktör Fredrik Sandberg har provkört Chevrolet Bolt.

Chevrolet Bolt imponerar även vid minusgrader

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

24 jan 2017

Inte ens vintertemperaturer kan sätta stopp för Chevrolet Bolt. Bilen, som har hyllats för sin räckvidd i flera tester, kan köra över 300 kilometer även vid minus 11 grader. Eller rättare sagt: Den verkar kunna det.

Så kallt var det i alla fall när Detroit Free Press testade bilen. När den hämtades upp bedömde batteriindikatorn att den återstående körsträckan var 192 miles, motsvarande 309 kilometer. Testturen gjordes med en innertemperatur på 17 grader (svenska) och stolsvärmen på. Mark Phelan, som testade bilen, skriver att resan var bekväm.

Och batterinivån sjönk i långsam takt, mycket tack vare att bilen har ett mycket effektivt system för att tillvarata den energi som annars går förlorad vid inbromsningar.  Målet var att avverka 200 miles, 320 kilometer, i vinterväglag och bilen var på god väg att göra det – tills den efter halva sträckan stötte ihop med en suv och testet fick avbrytas.

Phelan verkar dock vara övertygad om att bilen skulle ha klarat av de 32 milen.

Den europeiska varianten av bilen, Opel Ampera-e, börjar snart levereras i Norge och Tidningen Elbilen hoppas på att inom kort få en rapport om hur den fungerar i skandinaviska vinterförhållanden.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!