CS_FREE-social_media-020_Foto_CTEK

CTEK lanserar portabel laddlösning

Carl Undéhn

Carl Undéhn

11 feb 2021

Batterier hittar vi i de flesta av våra prylar idag. Och även om det underlättar mycket är det ju att ett problem att de förr eller senare töms. Framförallt under de kalla dagarna just nu får elektronerna kämpa för att hålla våra prylar vid liv.

Svenska CTEK har gjort sig ett namn bland bilister med både el- och förbränningsbilar genom sina smarta lösningar för allehanda batteriladdning.

Inom kort släpper företaget CS Free, som är vad de kallar för världens första verkligt portabla laddare. Vikten ligger på strax över 1,3 kilo inklusive kablar.

– Det är en multifunktionell bärbar laddlösning som frigör dig från eluttag. Du kan ladda den enkelt, ta den med dig och använda den var som helst, säger Stefan Magnusson som är försäljingschef hos CTEK.

CS_FREE-social_media-024_Foto_CTEK

Förutom att kunna ladda mobiltelefoner och datorer via USB-utgångar, , varav en på 60 W, kommer den även med startkablar för bilbatterier. På femton minuter ska CS Free ge batteriet tillräckligt med kraft för att komma iväg igen.

CTEK menar att CS Free skiljer sig från andra så kallade ”startboosters” genom deras egenutvecklade teknik ”Adaptive Boost”. Den gör att CS Free kan känna av bilbatteriets laddning och endast ge den ström som behövs för att inte skada elektroniken.

CS Free har ett batteri på 66 Wh och en uteffekt på 12V och 20 A som kan laddas fullt på en timme genom USB-C. CTEK lovar att det sedan ska behålla kapaciteten i upp till ett år, något som borde uppskattas av de som till exempel campar på mindre civiliserade platser utan tillgång till el. Efter 300 laddcykler ska batteriet ha kvar 80 procents kapacitet. CTEK säger också att de CS Free ska gå att ladda med deras solpanelskit.

CS Free börjar säljas i mars och kostar 2 995 kronor.   

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: