Cupra bekräftar Tavascan till 2024 och erbjuder racing på metaverse

Carl Undéhn

Carl Undéhn

23 feb 2022

Cupra firar fyraårsdagen som ett eget märke med att lansera en nya vision som döpts till nya visionen CUPRA2.

Den ska upphöja märket till två genom att dubbla försäljning, omsättning och nätverk av försäljare under 2022.

Fram till 2024 ska dagens fyra modeller utökas med två nya. Det handlar om modeller som inte visats ännu, men om de har eldrift eller förbränningsmotor framgick inte.

Idag erbjuder tillverkaren elbilen Born och Cupra säger sig vilja ställa om till eldrift snabbare än moderbolaget Seat. Men det dröjer ändå ett tag innan vi får se nästa elbil från märket.

2024 ska den eldrivna och sportiga crossoversuven Tavacan lanseras och året efter en mindre elbil baserad på det ännu mer sportiga konceptet UrbanRebel.

Konceptet UrbanRebel

Cupra vill spela på kundernas känslor och nu lade chefen Wayne Griffiths även till bilden av Cupra som en underdog.

– För fyra år sedan tvivlade många på oss men vi tvivlade aldrig på oss själva. I år ska vi återigen bevisa att ingenting kan hålla tillbaka vår ostoppbara impuls, sa Wayne Griffiths i presentationen.

Ännu mer känslor ska erbjudas på Cupra Metahype som blir märkets plattform i den digitala parallellvärlden metaverse som växer fram. Där ska det lanseras en digital NTF-version av konceptet UrbanRebel som auktioneras ut.  

Cupras marknadschef Antonino Labate och Wayne Griffiths i Cupra Metahype

Vinnaren av aktionen blir den första att få prova CUPRA2 Experience, en racingupplevelse som ska kombinera verkligheten med virtual reality.

Som exempel fick vi se UrbanRebel köras utmed en delvis futuristisk och TV-spelsinspirerad sträcka vilket beskrevs som ”framtidens racing”.

Hela presentationen går att se här nedan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: