Cupra släpper video med snabba blickar av Tavascan och Raval

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 mar 2023

Cupra kliver alltmer fram i rampljuset samtidigt som moderbolaget Seat ser ut att hamna i skuggan. Och med det odlas bilden av Cupra som en biltillverkare som riktar sig till en ung och urban kundkrets.

Efter Cupra Born blir nästa elbil Tavascan. Den får vi nu en kort blick av i en ny reklamkampanj. I den samarbetar Cupra med spanska superstjärnan Rosalía som har gjort om låten ”Abcdefg” från hennes senaste skiva.

I originalet görs en lek med olika ord på alla bokstäver i alfabetet, vilket här har tolkats om till ord som – på ett eller annat sätt – kan kopplas till Cupra.

Till exempel T för Tavascan, som är en elsuv på Volkswagens MEB-plattform och alltså delar teknik med bland annat Volkswagen ID.4 och Skoda Enyaq.

Eller bokstaven R för Raval, som blir namnet på produktionsbilen av konceptet Urban Rebel. Det blir Cupras version av Volkswagens nyligen visade ID. 2all och alltså den mindre elbil som ska får ett pris från 25 000 Euro när den lanseras 2025. Senare ska även en syskonmodell från Skoda med samma pris lanseras.

Cupra Urban Rebel/Raval

Cupra har tidigare visat koncept av både Tavascan och Urban Rebel/Raval. Den som vill se de båda elbilarna måste koncentrera sig för de svishar förbi i snabb takt.

Om det är produktionsversionen av Tavascan vi får se har den behållit mycket av den aggressivt sportiga designen från konceptet.

Enligt uppgifter från konceptet av Tavascan har den fyrhjulsdrift från två elmotorer med en gemensam effekt på 306 hästkrafter. Batteriet uppges vara på 77 kWh som ska ge en räckvidd på upp till 45 mil.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: