Cyberlandr förvandlar din Cybertruck till husbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

7 apr 2021

Ännu finns Teslas Cybertruck inte att köpa. Men lagom till våren och campingsäsongen presenteras en spännande lösning för att förvandla Cybertruck till en husbil.

Företaget Stream It har tagit fram en modul kallad ” Cyberlandr” som placeras på bilens flak med plats för upp till tre vuxna personer. På insidan hittas kök, vardagsrum, sovplats samt även separat bad. Allt drivs av bilens batteri, men solceller på taket ska hjälpa till att producera ström och även kunna ladda bilen.

Centralt för lösningen är två stolar som under dagen kan används som fåtöljer. När det är dags att sova fälls de ned och bildar tillsammans en dubbelsäng. Under den ska det då även finnas plats för ytterligare en vuxen eller två barn.

Någon kommer kanske ihåg campingtillsatsen Saab Toppola som placerades över bilens tak och halvkombilucka för att förvandla bilen till en husbil? Principen är densamma, men Cyberlandr har fördelen av att kunna fällas ihop genom en knapptryckning.

I nedfällt läge ska den försvinna helt under flakets tak. Genom det ska bilens aerodynamik och räckvidd inte påverkas av tillbyggnaden.

Enligt Stream It går det därför även bra att köra ned i garage eller, som de föreslår, genom en ”Starbuck’s drive-thru”.

Toaletten och dusch hittas i ett utrymme som också det kan fällas ut och har golvvärme. De flesta funktioner ska kunna styras med röststyrningen och modulen ska utrustas med internet genom satellit från Starlink och Elon Musks rymdföretag SpaceX.

Cybertruck ska enligt planen börja levereras i slutet på i år. Men redan nu går det att förboka Cyberlandr till ett pris på 50 000 dollar, omkring 430 000 kronor. Förhoppningsvis ska tillsatsen börja levereras samtidigt som Cybertruck. Men ett problem vid tillverkningen av Cyberlandr är att det ännu inte finns exakta mått för Cybertruck.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: