Det var inget skämt – Tesla lanserar eget öl

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 okt 2021

I början av oktober bjöd Tesla in till höstmarknad vid sin fabrik utanför Berlin som snart ska börja tillverka bilar. Även Teslas chef Elon Musk var på plats och under firandet lovade han bland annat att Tesla ska lansera en egen öl.

Efter att tidigare ha släppt Teslaquila kan det nu vara passande med ett eget öl vid etableringen i det ölälskande Tyskland. Under festen visades också annorlunda flaska med texten “Gigabeer” och kantiga former som påminde om karossen på den kommande modellen Cybertruck upp.

Vad som först togs som ett skämt visar sig nu vara allvar. Det amerikanska patentverket har tagit emot ansökningar om att skydda namnen ”Giga Beer” och ”Giga Bier”, vilket pekar på planer att lansera ölet på flera marknader.

Men redan nu ser det ut att bli en rättstvist kring namnet ”Giga Beer”, i alla fall i Tyskland. Även där har Tesla varumärkesskyddat namnet, men dagen innan de gjorde det registrerade även ett annat företag namnen ”Giga Bier” och ”Giga Beer”.

Frågan ser nu ut att hänga på för vilken livsmedelsklass Teslas och det andra företaget, fastighetsbolaget KABO KG, gjort sina registreringar.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: