e-tron en av Audis bästsäljare

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

5 okt 2020

Audi e-tron är en av den tyska biltillverkarens mest populära modeller i Sverige. Under första kvartalet nyregistrerades 639 bilar. Modellen hamnar därmed inte långt efter bästsäljarna A6 och A4 med 913 respektive 750 nyregistreringar.

– Det är glädjande med det starka mottagandet som Audi e-tron fått på den svenska marknaden. Närmare 1300 kunder har redan valt att köra en Audi e-tron, och gör klimatnytta varje dag. Nu utökar vi modellprogrammet med vår andra elbil – Audi e-tron Sportback, säger Diego Ramos, chef för Audi Sverige.

e-tron stod under perioden för 11 procent av elbilsförsäljningen, som toppades av Tesla Model 3 och Kia e-Niro med 1 249 respektive 780 nyregistreringar.

Hur den pågående coronapandemin kommer att påverka antalet nyregistreringar får tiden utvisa då de flesta biltillverkare har stängt sina fabriker. Audis anläggning i Bryssel där e-tron tillverkas är ett exempel, men Diego Ramos ser ändå ljust på framtiden.

– Våra återförsäljare har fortfarande bilar för snabb leverans. Vi har också en förhoppning om att kunna starta produktionen i slutet av månaden, men situationen är naturligtvis oviss i dagsläget. Vi måste alla ta hänsyn till och minska spridningen av coronaviruset i första hand.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!