Effektiv VW ID.7 imponerar vid test av Green NCAP

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 mar 2024

Euro NCAP testar som bekant krocksäkerheten hos olika modeller. Sedan 2019 genomförs även tester inom Green NCAP där bilarnas miljöpåverkan sätts under lupp. Vid testerna jämförs olika drivlinors utsläpp av växthusgaser där även effektiviteten spelar en viktig roll.

Just det är något som Volkswagen ID.7 nu får beröm för när Green NCAP testat modellen. Totalt ger organisationen Volkswagen ID.7 betyget fem av fem stjärnor och ett sammanfattat resultat på höga 98 procent.

Bland annat för att värdena som uppmätts vid energiförbrukningen beskrivs som bland de bästa de hittills har sett. ”VW ID.7 har en imponerande energiförbrukning. Den använder lite elektrisk energi, inte inte bara i de vanliga WLTC+-labbtesterna utan även i motorvägstestet och i -7°C kallt test”, skriver Green NCAP.

Under körning på torr väg vid en temperatur på 18 grader uppmättes förbrukningen till 1,69 kWh per mil. Med det får ID.7 en verklig räckvidd under sådana förhållanden på 50,6 mil med batteriet på 77 kWh. Vid motorvägskörning med en hastighet på 130 km/h beräknar Green NCAP den verkliga räckvidden till 37 mil. De officiella WLTP-siffrorna för Volkswagen ID.7 är en förbrukning på 1,43 kWh per mil och en räckvidd på 61,8 mil.

Modellen får också beröm för att batteriets kapacitet uppmättes till 77,2 kWh, vilket stämmer väl överens med vad Vokswagen anger, samt att strax över 90 procent av elen från laddboxen går in i batteriet vid laddning med bilens ombordladdare på 11 kW.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: