Eldrift och klassisk design – Morris J-Type kommer 2024

Carl Undéhn

Carl Undéhn

20 mar 2023

Det brittiska start up-projektet Morris Commercial vill återuppliva den klassiska transportbilen Morris J-Type, och då så klart med eldrift. För att hålla nere vikten ska transportbilen byggas med kaross i kolfiber monterad på en ram av aluminium.

Redan för fyra år sedan visades en prototyp som skulle sättas i produktion senast 2021. Så blev inte fallet, men nu meddelar företaget att de just avslutat en ny finansieringsrunda. Hur mycket nytt kapital som kommit in meddelas inte. Däremot att Morris J-Type fortfarande lever och att 2024 nu är året då tillverkningen ska komma igång.

Pengarna ska användas till att slutföra den tekniska utvecklingen av Morris J-Type. Men redan nu har specifikationerna för modellen förbättrats jämfört med vad som angavs för prototypen 2019.

Det ursprungliga lastutrymmet på 5,5 kubikmeter har vuxit till 6,5. Även räckvidden har under förseningen ökat från tidigare 200 miles till att nu vara 250 miles, eller drygt 40 mil, på en laddning.

Priset är däremot oförändrat och målet är fortfarande att den retrodoftande transportbilen ska kosta från 60 000 pund – omkring 760 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: