Uppåt för Volvo och en fjärdedel elbilar i maj

Carl Undéhn

Carl Undéhn

5 jun 2024

Volvo Cars fortsätter visa positiva leveranssiffror under 2024. Och det är elbilarna, framförallt nya EX30, som är drivande. Totalt levererades 68.034 bilar under maj månad, vilket är en ökning med 13 procent jämfört med samma månad ett år tidigare. En fjärdedel av dem var helt eldrivna modeller och totalt har Volvo hittills i år levererat över 70 000 elbilar.

Majoriteten av dem – eller 57,390 exemplar, har gått till Europa som är Volvos starkaste marknad för elbilar. Av de 17.064 elbilar som levererades totalt under maj hamnade 12.273 i Europa, där elbilarna ökade med 60 procent jämfört med samma månad året innan. En väldigt stor andel av dem var förmodligen nya EX30, som levererades i 11.035 exemplar under maj månad.

– Jag är mycket glad över att se ytterligare en månad med solid tillväxt, vilket är ett bevis på styrkan i vårt varumärke. Det är också betryggande att se den positiva konsumentresponsen på EX30, som snabbt har blivit en av de mest sålda helt eldrivna bilarna i Europa, säger Björn Annwall som är kommersiell chef hos Volvo.

Även på den viktiga kinesiska marknaden ökade elbilarna stort med 140 procent. I rena siffror är det däremot betydligt färre exemplar än i Europa. Totalt levererade Volvo 632 elbilar i Kina. På den amerikanska marknaden går det tuffare för elbilarna, som minskade med 78 procent jämfört med året innan.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!