Fler batteribyten – NIO öppnar Power Swap i Malmö

Carl Undéhn

Carl Undéhn

30 nov 2023

NIO fortsätter utöka antalet stationer för att byta batteri som alternativ till snabbladdning. Nu öppnar företaget ännu en så kallade NIO Power Swap Station och den här gången i Bernstorp i Malmö.

Utöver det hittas precis som vid stationen i Frihamnen i Stockholm även NIO:s egna snabbladdare där med en effekt på 500 kW.

NIO öppnar nu också för att deras stationer för batteribyten ska öppnas för andra märken. I går meddelades också att NIO samarbetar med Volvos ägare Geely kring tekniken. I dagsläget är det däremot inga andra bilar på marknaden som är förberedda för tekniken.

– Från allra första början har NIO som företag varit redo att öppna upp sina teknologier och infrastruktur för batteribyte med hela branschen. Vi presenterade nyligen ett sådant samarbete och är öppna för dialog med andra bilmärken, säger Kajsa Ivansson Sognefur som är Head of Power för NIO Sverige men just blivit utnämnd för samma titel för hela Europa.

Sedan tidigare finns det stationer för batteribytet i Varberg, Kungälv, Mariestad, Mjölby, Enköping och Stockholm samt snart ytterligare en vid Arlandastad.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!