Ford vill få hel stad att byta till elbil

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 maj 2021

Att laddinfrastrukturen inte är helt utbyggd på landsbygden är inte bara i Sverige ett problem. I Storbritannien säger hela 82 procent av de boende på landsbygden att de inte skulle vilja köpa elbil även om förbränningsmotorer skulle förbjudas redan nu.

Det visar undersökningen ”Go Electric” som Ford i Storbritannien och Irland har gjort.

En av orsakerna till den skeptiska inställningen är att många på landsbygden inte känner att de har tillräckligt med information och kunskap om elbilar. Ford vänder nu det nedslående resultatet till en pr-kupp för att få fler människor på landsbygden att intressera sig för elbilar.

Under den kommande helgen ska alla 380 invånare i Storbritanniens minsta stad Fordwich få provköra Fords första elbil Mustang Mach-E för att övertygas om elbilens fördelar. En mängd Mustang Mach-E har därför nu intagits stadens få gator.

För att öka på entusiasmen ytterligare har Ford även slagit sig samman med energiföretaget British Gas och byggt den lilla stadens första laddstolpe. Platsen har valts ut noga och hittas nu framför den naturliga träffpunkten i staden, nämligen puben The Fordwich Arms.

Att landets minsta stad har just ordet ”Ford” i namnet har naturligtvis också använts i kampanjen. Ortsskylten har under kampanjen gjorts om till ”FORD-switch”.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: