Första i Europa – Hongqi öppnar showroom i Göteborg

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 okt 2023

Att kinesiska Hongqi har klivit in på svenska marknaden med sin stora elsuv E-HS9 har nog ingen missat. Bilens framtoning tar plats på vägen och den som får lite Rolls Royce-känslor av den framträdande grillen ligger inte helt fel. Bilen är designad av Giles Taylor, som tidigare arbetat för just Rolls Royce.

Han var nu på plats i Göteborg där Hongqi har öppnat sin första ”Brand Store” i Europa på Kungsportsavenyn.

– Vi ser ett ökande intresse för och uppskattning av den unika produkten Hongqi E-HS9. Vår nya Brand Store är ett utmärkt komplement till våra övriga aktiviteter när vi fortsätter att öka kännedomen och stärka identiteten för Hongqi som varumärke i Sverige, säger Nicolas Hergés från Hedin Bil som säljer Hongqi i Sverige.

Hongqis designchef Giles Taylor (andra från höger) var på plats vid öppnandet.

Hittills i år har det registrerats in 58 exemplar av Hongqi E-HS9, enligt de senaste siffrorna från branschorganisationen Mobility Sweden. Modellen erbjuds i de tre versionerna Premium, Exclusive och Exclusive Long Range som alla har fyrhjulsdrift och 551 hästkrafter.

Premium och Exclusive har ett batteri på 99 kWh som ger en räckvidd på 46,5 mil. Exlusive Long Range kommer med ett större batteri på 120 kWh som ger bilen en räckvidd på 51,5 mil.

I somras sänktes priset tillfälligt på instegsversionen Comfort med hela 300.000 kronor. Comfort har nu fallit bort ur programmet och priset för Hongqi börjar nu på 899.000 kronor för sjustistiga E-HS9 Premium.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: