Fullt självkörande bilar rullar närmre

Jonathan Möller

Jonathan Möller

5 okt 2020

Astro Teller är grundaren av ett undangömt dotterbolag till Google. X heter företaget, och jobbar med hemlig ny teknologi för att enligt dem ”Lösa några av världens största problem”.  ”Det är ofta lättare att göra något 10X bättre, än 10 procent bättre” är hans mest kända citat, och Elon Musk verkar ha lyssnat.

Tesla jobbar nämligen för tillfället med en fundamental omskrivning av bilarnas autopilot. Och Musk själv påstår att en begränsad release endast är 6–10 veckor bort. Musk påstår att omskrivningen kommer att leda till ett ”kvantum-hopp” i teknologin, detta då det inte handlar om att tweaka existerande kod för att optimera effektiviteten, utan rättare sagt att ersätta den med ett fundamentalt bättre alternativ.

Generellt sätt innebär en begränsad release endast att ”Early access”- förare kommer få testa teknologin och lämna feedback. Detta innan uppdateringen offentliggörs för allmänheten. Ett stort hopp för fullt autonom körning, men vi som konsumenter kommer få vänta ett litet tag till.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: