Geelys budgetmärke Geometry på väg till Europa

Carl Undéhn

Carl Undéhn

9 nov 2022

Volvos ägare Geely har ett gäng märken i sin portfölj som ännu endast säljs på hemmamarknaden Kina. Prestandamärket Zeekr, vars båda hitills visade modeller 001 och 009 delvis har designats i Göteborg, uppges vara på väg till Europa.

Det samma ser nu ut att gälla för märket Geometry. Enligt kinesiska medier har Geely slutit avtal med den ungerska importören Grand Automotive Central Europe om att börja ta in märket.

Geometry grundades 2019 med fokus på prisvärda elbilar. Förra året lanserades den kompakta elsuven EX3 till ett pris på omräknat 80 000 kronor. Redan då hette det att EX3 var tänkt att lansera internationellt.

Enligt uppgifterna om en europeisk lansering av Geometry blir den första modellen i Europa däremot modellen Geometry C, en mindre crossover med ett batteri på 70 kWh som ger en räckvidd på upp till 50 mil enligt den kinesiska körcykeln.

Importören Grand Automotive Central Europe är idag aktiv i Ungern, Tjeckien och Slovakien. Om Geometry även planeras att lanseras på andra marknader och i Sverige är ännu oklart.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: