GM_Reklam_SuperBowl_2021-01

General Motors häcklar Norge i Super Bowl-reklam – får svar av Norska Elbilsföreningen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

4 feb 2021

Amerikanska General Motors, med märken som Chevrolet och Cadillac i portföljen, vill göra en rejäl satsning på elbilar. Fram till 2025 ska de lansera 30 elbilar och från 2035 endast tillverka och sälja bilar med eldrift.

Nu har det gått upp för dem att ett litet land långt borta som heter Norge tydligen ligger långt före det stora USA när det gäller elbilar.

Så kan det naturligtvis inte vara. I en reklamfilm inför söndagens final i NFL, Super Bowl, kan vi se skådespelaren och Sverige-älskaren Will Ferrell (han är gift med svenska Viveca Paulin och har hus i Sverige) samla ihop två vänner för att ta sig an Norge.

Exakt vad planen är framkommer inte riktigt. Men i reklamen får vi se GM:s kommande elbil Cadillac Lyriq och den eldrivna versionen av Hummer.

Trots att de nya bilarna är utrustade GM:s Ultium-batteri verkar de tre vännerna inte riktigt hitta rätt på de snöiga vägarna i norra Europa.

Men underhållande är det och reklamen kan ses här nedan.

Norrmännen passade också på att skicka tillbaka en känga åt General Motors. I en video på Norska Elbilsföreningens twitterkonto önskar ordföranden Christina Bu den amerikanska tillverkaren lycka till. Men också att det var på tiden för dem att förstå att det är elbilar som gäller.

Hon har även lyckats leta fram en kobjällra, som referens till en klassisk sketch av Will Ferrell i Saturday Night Live.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!