Här är nya Cake Bukk – med kraftfullaste elmotorn hittills

Lotta Hedin

Lotta Hedin

25 apr 2023

Den svenska elmotorcykeltillverkaren Cake släpper idag sin nya offroadmodell Bukk, som utrustats med en nyutvecklad motor. Redan i november släpptes en begränsad upplaga av Bukk, som enligt Cake sålde slut på bara en vecka. Nu startar den ordinarie försäljningen.

Bukk är Cakes hittils kraftfullaste offroadmodell, med en motoreffekt på upp till 16 kW, och uppges kunna leverera ett vridmoment på 456 Nm. Det löstagbara batteriet rymmer 2,9 kWh. Den lättaste konfigurationen ska endast väga 89 kilo.


Förutom ny drivlina är Bukk även utrustad med app, samt teknik som gör att den kan spåras
och inaktiveras om den skulle bli stulen.

Den nya Bukk-plattformen är enligt företaget mycket anpassningsbar och går att konfigurera utefter egna preferenser, både före och efter köpet.

Flera års utveckling ligger bakom den nya IPM (Interior Permanent Magnet)-motorn, skriver Cake. 

– Resultatet är den mest avancerade luftkylda drivlinan i branschen som möjliggör en förbättrad prestanda och körupplevelse med mindre underhåll, säger företagets VD Stefan Ytterborn.

Bukk kommer i två grundvarianter: Bukk Superlight som är en lätt A1 motorcykel med en motoreffekt på 13 kW, och Bukk Powerlight som är en mellanstor A2 motorcykel med en 16 kW- motor. Det finns tre olika fjädringskombinationer från tillverkarna Öhlins, WP och Formula att välja mellan, och den går att få både som ren offroad- eller gatuversion.

Startpriset för Bukk ligger på från 102 700 kronor.

Precis som Cakes andra modeller har namnet hämtats med inspiration från Gotland, där produkterna testkörs. Bukk betyder åskmoln på gotländska.

Remi Bizouard på bilden är trefaldig världsmästare i FMX. ”Bukk skapar nya åkmöjligheter
som du inte skulle haft med en traditionellt byggd cross-motorcykel.” säger han.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: