Här sätts Tesla Cybertruck in för att jaga bovar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 jun 2024

Teslas pickup Cybertruck är på europaturné i sommar och vi har redan kollat in den under stoppet i Stockholm, som ni kan läsa om här. Om den kantiga och 5,68 meter långa bjässen någonsin kommer säljas på den här sidan av Atlanten är fortfarande oklart. Än så länge säljs Cybertruck endast på den amerikanska marknaden. Men det hindrar inte intresset för att använda den som polisbil på andra håll i världen.

Rättare sagt i Dubai, där landets polis skriver på sitt instagramkonto att Cybertruck ska sättas in hos deras “lyxiga patrullflotta för turistpolisen”. Då modellen inte säljs där handlar det förmodligen om privatimporterade exemplar som nu används för att skapa publicitet. Polisen i Dubai har också postat på Instagram om möjligheten att ta bilder på deras Cybertruck vid ett köpcenter.

Polismyndigheter i flera länder har satt in elbilar i sina flottor, då mindre modeller än Cybertruck. Om något annat land har planer på att sätta in Teslas pickup för att jaga bovar återstår att se.
Att helt byta ut polisbilar till eldrift är ännu inget som slagit igenom. Här i Sverige gjordes också undantag för bland annat polisen när regeringen tidigare i år beslutade om att fasa ut fossilbilar inom statliga myndigheter till år 2030.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!