Het nyhet förlänger räckvidden med nya e-Golf

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

21 feb 2017

Nya e-Golf är klar för leverans. Bilen har en räckvidd på 300 kilometer (NEDC) och kommer att kosta knappt 36 000 euro, motsvarande omkring 340 000 kronor, i Tyskland. Priset i Sverige är inte klart ännu och Volkswagen uppger att lanseringen i Sverige kommer att ske ”något senare” än lanseringen av fossilbilen i mars.

Räckvidden kan i verkliga förhållanden förväntas hamna på cirka 200 kilometer, alltså 50 procent längre än föregångaren. Motorn är dessutom starkare – 100 kilowatt, jämfört med den gamla som var på 85 kilowatt. Noll till hundra går på 9,6 sekunder.

En het nyhet, som i allra högsta grad bidrar till den längre räckvidden, är värmesystemet. Det baseras på en värmepump som sänker energiförbrukningen. Tillval i Tyskland, men ännu oklart om det ingår som standard i Sverige.

Bilen har också säkerhetsfunktioner som antikrocksystem och den kan hjälpa till att hålla koll på fotgängare i närheten. Den kan också hålla koll på sig själv, då ägaren kan se i sin mobiltelefon var den står parkerad. Även laddningen kan styras med samma system.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!