Hot om avbeställda bilar efter förändring i Teslas styrelse

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

18 jul 2017

Att Elon Musk får kritik hör inte till vanligheterna. Men nu kokar Twitter sedan Tesla tillkännagivit att James Murdoch ska sitta i styrelsen. Bland annat för att han var insyltad i skandalen där reportrar på den brittiska tidningen News of the World hackat sig in på telefonsvarare tillhörande döda barn i jakten på ett scoop. Många hotar till och med med att avbeställa bilar.

I dag är Murdoch vd för Twenty-First Century Fox och flera analytiker anser tillsättningen vara lite av ett genidrag, eftersom den Trump-vänliga och elbilsskeptiska tv-kanalen Fox News är en del av företaget. Om högste chefen sitter i Teslas styrelse kommer den kritiken kanske att tonas ned, resonerar experterna.

Men tillsättningen av Murdoch har inte tagits emot lika väl av Musks följare på Twitter, varav många nog kan sägas ingå i hans fanclub.

Screenshot (221)Screenshot (220)

 

 

 

 

 

 

Tillsättningen av den andra styrelsemedlemmen, Johnson Publishings vd Linda Johnson Rice, ähar inte mött något motstånd. Eller rättare sagt: Den har gått helt obemärkt förbi.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: