Hur energisnål blir Mercedes EQS SUV?

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 apr 2022

Om några veckor, den 19:e april, visar Mercedes upp nästa elbil, EQS SUV. Som hörs i namnet handlar det om en elsuv baserad på tillverkarens lyxsedan EQS. Mycket mer än att den har plats för upp till sju personer är ännu inte känt.

Mercedes släpper nu en ny teaserbild, men inte heller där går det att utläsa mycket av hur bilen verkligen ser ut.

Mercedes säger att det handlar om en ny typ av elsuv som ska vara mer futuristisk och ha bättre aerodynamik än dagens modeller. Några detaljer vad de menar med det avslöjades inte. Däremot får vi veta att den ska ha ett Offroad-läge och goda egenskaper för att ta sig ut i naturen.

Med konceptet EQXX visade Mercedes i början av året vad de beskriver som världens mest effektiva elbil. Tack vare lågt luftmotstånd och effektiv elmotor ska EQXX ha en räckvidd på 100 mil med ett batteri på 100 kWh.

Mercedes sade då att det finns stor potential för att förbättra effektiviteten hos dagens elsuvar. Men det är oklart om det är något vi får se redan hos EQS SUV eller först hos senare modeller.
De bilder som släppts på en maskerad EQS SUV visar en maffig pjäs som inte ser ut att ha särkilt lågt luftmotstånd.

Återstår alltså att se hur energisnål EQS SUV blir. Redan med sedanen EQS visade ändå Mercedes att de kan bygga en effektiv elbil som både är stor och tung.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!