210108_IONIQ5_Teaser_Front

Hyundai släpper teaserbilder på IONIQ 5

Carl Undéhn

Carl Undéhn

13 jan 2021

Hyundai har släppt tre teaserbilder på sin kommande elbilsmodell IONIQ 5. Från att tidigare ha erbjudit IONIQ i bensin-, hybrid- eller elbilsutförande ska varumärket nu stå för Hyundais rena elbilar.

Först ut är IONIQ 5, en crossover i mellanklassen, som bygger på den nya elbilsplattform E-GMP som Hyundai tagit fram tillsammans med Kia.

Enligt tidigare obekräftade uppgifter ska IONIQ 5 ha en räckvidd på 45 mil och i filmen ”5 minute challange” visas hur bilen kan komma tio mil på 5 minuter laddning.

IONIQ 5 är även utrustad med ett vanligt 220-voltsuttag för laddning av till exempel en laptop – eller för smidig matlagning i naturen, som filmen ”Ultimate Camping” föreslår:

Hyundai presenterar annars få nya detaljer kring modellen, men lovar en ”grundläggande förändring” i hur de ser på bildesign. Bland annat är bilen är utrustad med aerodynamiska fälgar på upp till 20 tum.

Av vad vi kan se på bilderna har IONIQ 5 en framträdande, något kantig design som kan klassas in i facket ”retromodern”.

Det gäller inte minst de kvadratiska ljusen fram och bak som är en del av en genomgående design som Hyundai har döpt till ”Parametric Pixels”.

Om en månad får vi se och veta mer om IONIQ 5 när den presenteras på ett digital event. Leverans till kunder är planerad till senare i år.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: