Elbilen logo Meny

Hyundai uppges arbeta på prestandaversion av Ioniq 5

Att Ioniq 5 och Kia EV är syskonmodeller som båda är byggda på Hyundais och Kias gemensamma plattform E-GMP är ingen hemlighet.

De båda bilarna har därför en hel del gemensamt när det kommer till teknik och bjuder båda på snabb laddning tack vare plattformens 800-voltsarkitektur. Men när det kommer till topprestanda är modellen från Kia överlägsen med versionen EV6 GT som bland annat gör 0-100 på 3,5 sekunder och har en toppfart på 260 km/h.

Alla versioner av Ioniq 5 kommer som mest upp i 185 km/h och klarar som bäst 0-100 på 5,2 sekunder.
Alla som tycker att det inte räcker kan nu se fram emot uppgifter om att Hyundai arbetar på att ändra det.
Med hänvisning till “ledande personer” inom Hyundai uppger den brittiska tidningen Car Report att det nästa år ska komma en prestandaversion även av deras bil kallad Ioniq 5 N.

Precis som EV6 GT ska leverera 584 hästkrafter och 740 Nm, alltså i klass med flera sportbilar.Mer detaljer än så presenteras inte, men tidningen spekulerar i att Ioniq 5 N förmodligen kommer utrustas med det större batteriet på 72,6 kWh.
Hyundai har ännu inte officiellt bekräftat uppgifterna. Men då de båda modellerna har så mycket gemensamt är det knappast oväntat om även Hyundai lanserar en version av sin modell som kan mäta sig med EV6.

Carl Undéhn

Carl Undéhn

PUBLICERAD: 2021-07-20