ID.4 är årets bil 2021

Carl Undéhn

Carl Undéhn

21 apr 2021

Nyligen kunde Volkswagen glädjas över högsta betyg när EURO-NCAP krocktestade ID.4 och nu kan elsuven stoltsera med ytterligare en utmärkelse.

När 93 motorjournalister från 28 länder skulle utse årets bil 2021 föll valet på Volkswagen ID.4.

– En övertygande bil, en utmärkt idé – och priset World Car of the Year? Det passar oss bra! kommenterade en märkbart stolt Ralf Brandstätter, vd för märket Volkswagen.

Det är tredje gången som priset tilldelas en elbil. 2011 vann Nissan Leaf som första elbil och 2019 gick priset till Jaguar I-Pace. Volkswagen är den tillverkare som vunnit priset flest gånger och har tidigare kammat hem titeln fem gånger. Men alltså aldrig tidigare med en eldriven modell.

– Vi har lyckats utveckla en bil som är starten på omställningen till eldrift i världens viktigaste segment: kompakta SUV:ar, och som erbjuder utmärkt användbarhet i vardagen, kommenterade Volkswagens utvecklingschef Thomas Ulbricht vinsten.

Förutom årets bil delades också priser ut i andra kategorier. Även årets stadsbil gick till en elbil i form av Honda-e. Mercedes S-Klass vann årets lyxbil, Porsche 911 Turbo årets prestandabil och Land Rover Defender årets design.

Till skillnad årets bil i Europa, som i år blev Toyota Yaris, fanns inga svenska motorjournalister med i omröstningen för årets bil i världen.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!