Jeep visar eldrivet koncept med sex växlar

Carl Undéhn

Carl Undéhn

27 mar 2021

Vid det årliga påskeventet Easter Jeep Safari brukar tillverkaren Jeep passa på att visa lite annorlunda konceptmodeller som ställs inför utmaningar i naturen. Inför årets upplaga, som går av stapeln från idag 27:e mars till 4:e april i Utah, kommer vi för första gången få se en helt elektrisk Jeep Wrangler. Modellen har fått tilläggsnamnet ”Magneto” och är något så ovanligt som en elbil med manuell växellåda.

Dessutom har den trots fyrhjulsdrift endast en elmotor som enligt Jeep ska vara jämförbar med effekten hos en Jeep Wrangler med V6-motor. Det innebär 285 hk och ett vridmoment på 370 Nm.

Den annorlunda lösningen med växellåda och en motor beror på att det rör sig om ett koncept där förbränningsmotorn helt enkelt ersatts med en elektrisk. Grunden utgör en Jeep Wrangler Rubicon av 2020 års modell.

Batterierna består av fyra paket utspridda i bilen och är sammanlagt på 70 kWh. Tack vare det ska vikten vara jämnt fördelad över de fyra hjulen, enligt Jeep.

Elektroniken för batterier och styrsystem är vattentätt så att det även ska vara möjligt att korsa en grund flod med sin el-Jeep.

Det finns idag inga uppgifter om konceptet ska vidareutvecklas till en riktig seriemodell.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: