Kangoo med plats för sju och tusen konfigurationer av sätena

Carl Undéhn

Carl Undéhn

6 sep 2023

Under mässan IAA presenterade Renault en nyhet för alla på jakt efter en elbil med plats för fler än fem. Renault Kangoo kommer nu i en förlängd version som då får namnet Grand Kango E-Tech Electric. Bakom det långa namnet döljer sig en bil med plats för upp till sju personer – eller en massa last. Används alla säten rymmer bagaget ändå 500 liter.

Trots att den nya längden är själva grejen nämner Renault inte bilens yttermått. Vi får i alla fall veta att skjutdörrarna har förlängts med 18 centimeter till att nu vara 83 centimeter långa. Med det ska det bli enklare att ta sig in även till den tredje raden. På den sista raden finns enligt Renault klassens bästa knäradie på 16,4 centimeter.

Insidan är flexibel med stolar som kan fällas, skjutas fram och tillbaka eller tas ut helt för ett enormt lastytrymme på 3.750 liter. Inte mindre än 1.024 olika konfigurationer, lovar Renault. Utöver det finns det förvaring på totalt 58 liter i olika fack på insidan.

Drivlina och batteri känns igen från den mindre versionen av Kangoo E-Tech Electric. Det betyder drivning på framhjulen, 122 hästkrafter och ett vridmoment på 245 Nm. Batteriet har en kapacitet på 45 kWh, som här ger en WLTP-räckvidd på 26,5 mil. Det är två mil kortare än hos den mindre versionen. För att maximera räckvidden finns också ett eco-läge där effekten stryps till 76 hästkrafter.

Batteriet går att snabbladda med 80 kW vilket gör det möjligt att ladda 8 mils räckvidd på tio minuter. Ombordladdaren är på 22 kW och med AC-laddning fylls batteriet från 15 till 80 procent på 2 timmar och 40 minuter.

Grand Kangoo E-Tech Electric kommer i tre utföranden, exakt vilka och hur de skiljer sig på den svenska marknaden är ännu oklart. I standardutförande ingår i alla fall bland annat backkamera, och uppkopplade tjänster som schemalagd batteriladdning och förvärmning eller nedkylning av kupén.

Leveranser är planerade att dra i gång i början av nästa år, men några svenska priser har ännu inte meddelats.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: