Kia släpper priser för att ladda EV6 hos Ionity

Carl Undéhn

Carl Undéhn

22 apr 2021

En av de mest intressanta detaljerna med Kias nya elbil EV6 är möjligheten att ladda snabbt. Tack vare plattformens 800-voltsteknik, som även hittas i koncernsyskonet Hyundais modell Ioniq 5, ska den kunna ladda från tio till 80 procent på endast 18 minuter.

Det kräver så klart en ordentlig laddeffekt vilket Kia vill erbjuda sina kunder genom att vara en del av Ionitys nätverk.

Nu har Kia släppt priserna för två abonnemang som kommer erbjudas kunder som köper en EV6.

Först ut är Power-paketet som lanseras i maj och kostar 139 kronor per månad. Med det kan du ladda från 3,10 kronor per kWh. Det normala standardpriset hos Ionityladdare är annars 8,70 kronor per kWh.

Det är riktat till de som vet att de kommer ladda mycket och ofta. De som känner sig träffade bör inte vänta för länge med att boka en EV6. För kunder som förbokar en EV6 under april månad och lägger en beställning innan årets slut ingår nämligen Power-paketet under hela 2022.

Senare i år ska även det billigare Access-paketet följa. Månadsavgiften ligger då på 49 kronor i månaden, men då måste du betala 5,75 kronor per kWh vid laddning på Ionity. Exakt när Access-paketet ska lanseras säger Kia inte.

Kia EV6 ska börja levereras till kunder under fjärde kvartalet i år. Versionen med bakhjulsdrift, batteri på 77,4 kWh och en räckvidd på upp till 51 mil börjar på 569 900 kronor före miljöbonus på 70 000 kronor.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: