Klart – Polestar klarar sig kvar på börsen

Carl Undéhn

Carl Undéhn

17 sep 2024

Polestar noterades på Nasdaq-börsen i USA midsommarafton 2022. Men aktiernas värde har rasat från toppnoteringen på omkring 13 dollar per aktie. Efter att under 30 dagar ha handlats för under en dollar riskerade Polestar enligt Nasdaqs regler att kastas ut.

De senaste veckorna har däremot sett bättre ut. Efter att aktien nu har handlats för över en dollar under tio dagar i sträck är risken att kastas ut borta.

-Att vi nu även uppfyller noteringskravet på lägsta köpkurs innebär att vi kan fokusera på vår affär, när vi nu ökar leveranserna av våra två prestanda-SUV:ar, kommentera saken av Polestars tillfällige ekonomichef Per Ansgar. Han tillträdde på sin post i början av året, men återvänder till Geely i Sverige när Jean-Francois Mady som senast kommer från Stellantis tillträder på posten.

Polestars aktie led av att bland annat elsuven Polestar 3 försenades, samt att företaget försenade sin årsredovisning på grund av räknefel. Nu är försäljningen av både Polestar 3 och Polestar 4 igång. Samtidigt har vi de senaste veckorna sett stora förändringar inom företaget.

Förutom den nya finanschefen har vd Thomas Ingenlath, som i mycket varit ansiktet utåt för Polestar, meddelat att han lämnar företaget. Ny chef för Polestar blir Michael Lohscheller som tidigare varit chef hos bland annat Opel, och gjort korta inhopp hos VinFast och Nikola.

Designchefen Maximilian Missoni har också nyligen lämnat Polestar för att nu börja hos BMW. Ny chef på designavdelningen är Philipp Römer, som senast kommer från Audi. Även här i Sverige har Gustav Freij som tidigare varit hos Lotus tagit över posten som Sverigechef.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons:
Annons: