Kombiversionen av Volkswagen ID.7 siktad ute på vägarna

Carl Undéhn

Carl Undéhn

12 maj 2023

Med ID.7 har Volkswagen presenterat sin första eldrivna sedan. Att den även får ett syskon i form av en kombimodell har stått klart länge. Bland annat kunde besökare av elbilsmässan eCarExpo i Göteborg i slutet av förra året kolla in Space Vizzion, konceptet av den kommande eldrivna kombin.

Nu har det dykt upp bilder på nätet av en prototyp av bilen när den är ute och testas på allmänna vägar i närheten av Kiel i norra Tyskland. Modellen känns igen från konceptet, men karossen ser ut att vara något mindre slimmad hos produktionsbilen.  

De tekniska detaljerna kring kombin och vad namnet till slut blir har inte avslöjats ännu. Högts troligt är att vi kan vänta oss samma drivlina som hos ID.7. Med bakhjulsdrift bjuder den på 286 hästkrafter och en räckvidd på upp till 70 mil med det större batteriet på 86 kWh.

Volkswagen har tidigare sagt att de siktar på att lansera den eldrivna kombin nästa år. Innan dess är det däremot dags att visa GTX-versionen av ID.7 som då får fyrhjulsdrift med ytterligare en elmotor på framaxeln.

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!