Konsumentsajt sågar Model 3 trots superb räckvidd

Patrick Ekstrand

Patrick Ekstrand

23 maj 2018

Tesla Model 3 håller inte måttet, trots att räckvidden imponerar. Detta enligt testsajten Consumer Reports som vid upprepade tillfällen har hyllat Model S. Bromssträckan är alldeles för lång och kontrollerna är svårhanterliga och sajten rekommenderar därför inte bilen.

Bra räckvidd, men usla bromsar. Consumer Reports är inte imponerade av Tesla Model 3.

Bra räckvidd, men usla bromsar. Consumer Reports är inte imponerade av Tesla Model 3.

Model 3 behöver två meter mer än Fords pickup F-150 för att bromsa från 97 kilometer i timmen till stillastående. Jämfört med Tesla Model X är bromssträckan åtta meter längre. En talesperson för Tesla säger dock till sajten att de egna mätningarna har visat att stoppsträckan är sex meter kortare än vad Consumer Reports kom fram till.

Consumer Reports testserie visade också att bromssträckan varierade kraftigt, vilket förvånade testchefen K.C. Colwell.

– Jag har testat bilar i 11 år och under alla dessa år har jag inte stött på någon annan bil med så ojämn bromsning.

Problemet kan komma att åtgärdas med en mjukvaruuppdatering. Efter att testresultatet offentliggjordes twittrade Teslas vd Elon Musk att en uppdatering av bromsarna är på väg.

Bilen får också kritik för att kontrollerna, som finns på en infotainmentskärm, är svårhanterliga. Bland annat måste man leta sig fram genom menysystemet innan man kan ändra inställningar. En säkerhetsrisk, då det distraherar, menar Consumer Reports.

Räckvidden är dock utmärkt. Testet visade att man kan köra 350 miles, 563 kilometer, på en laddning. Detta innebär att Model 3 har den längsta räckvidden av alla elbilar som har testats av Consumer Reports.

Chefredaktören ger Model 3 tummen upp

Nissan återkallar 47 000 Leaf på grund av bromsproblem

Läs mer

Elbilens nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna!

Annons: